Vernieuwing Zaanbrug officieel gegund

(02 november 2020)

Op vrijdag 30 oktober heeft de provincie Noord-Holland haar handtekening gezet onder de bouwovereenkomst met Reimert Bouw en Infrastructuur b.v..

Wethouder Gerard Slegers van de gemeente Zaanstad en wethouder Rob Berkhout van Wormerland waren ook aanwezig. Hiermee is de vernieuwing van de Zaanbrug officieel gegund aan de aannemer uit Almere.

De 60 jaar oude brug die Wormer met Wormerveer verbindt, is aan vernieuwing toe. Met de vervanging van de Zaanbrug wordt het voor fietsers en voetgangers veiliger. En doordat de doorvaart breder en hoger wordt, kunnen schepen sneller passeren. De provincie gaat de samenwerking met de aannemer met veel vertrouwen tegemoet. Naast de uitgebreide kennis en ervaring is de provincie Noord-Holland ook blij met het pakket aan maatregelen dat Reimert voor dit project heeft getroffen op het gebied van duurzaamheid en hinderbeperking.

Start werkzaamheden

Achter de schermen is de voorbereiding van het werk inmiddels in volle gang. Als alles volgens planning verloopt start Reimert voor de zomer met de aanleg van een tijdelijke brug ter hoogte van de Lassiestraat en de Zaanweg. Waar de tijdelijke brug precies komt moet nog worden bepaald. Door het plaatsen van een tijdelijke brug hoeft het verkeer minder ver om te rijden. Station, winkels, horeca en scholen blijven goed bereikbaar. Ook zorgt een tijdelijke brug op deze locatie dat de stikstofuitstoot op andere locaties niet wordt overschreden.

Bewoners en ondernemers uit de omgeving worden betrokken bij het bepalen van de exacte locatie van de tijdelijke brug. Daarbij wordt gekeken naar welke extra maatregelen nog nodig kunnen zijn voor een leefbare en veilige tijdelijke situatie. Half november is hier naar verwachting meer over bekend. Met de sloop en nieuwbouw van de Zaanbrug wordt gestart, nadat de tijdelijke brug in gebruik is genomen. Het slopen van de Zaanbrug zal naar verwachting na de zomer van 2021 starten en duren tot rond de jaarwisseling van 2022.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de vernieuwing van de Zaanbrug. Houd de website www.noord-holland.nl/zaanbrug dan in de gaten en/of meldt u aan voor de digitale nieuwsbrief. Voor alle vragen over provinciale (vaar)wegen kunt u bellen met het Servicepunt van de Provincie Noord-Holland, via 0800-0200 600 (gratis). Of u stuurt een mail naar: vaartindezaan@noord-holland.nl.

Bouwteam Zaanbrug stelt zich voor

Bekijk onderstaande video wie de mensen van het bouwteam Zaanbrug zijn.

Zaanbrug video
Bekijk de video