Boten in de Hoornse Vaart langs Molenkade tijdelijk weg

(29 oktober 2020)

De provincie Noord-Holland verzoekt booteigenaren uiterlijk 1 november 2020 hun boot in de Hoornse Vaart, langs de Molenkade in Alkmaar te verplaatsen.

Het tijdelijk verplaatsen van de boten is nodig, zodat op maandag 2 november de werkzaamheden aan de oevers van de Hoornsevaart kunnen starten.

Tijdelijke aanmeerlocatie

De provincie zorgt voor een tijdelijke aanmeerlocatie voor de boten en heeft onlangs 28 aanmeerpalen geplaatst. Deze zijn te vinden aan de andere kant van de Hoornse Vaart, langs de Hoornseweg. De booteigenaren kunnen hier tijdelijk gebruik van maken. De booteigenaren hebben hierover een brief ontvangen van aannemer BAM/Engie/Krinkels. Als de boten niet op 1 november zijn weggehaald, is de aannemer genoodzaakt deze zelf te verplaatsen op kosten van de booteigenaren. 

Tijdelijke aanmeerlocatie langs Hoornseweg in Alkmaar

Werkzaamheden

De gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels voert in opdracht van de provincie Noord-Holland onderhoud uit aan de oevers van de Hoornse Vaart en Huigen Vaart, zodat deze weer 30 jaar mee kunnen. De werkzaamheden aan de vaarweg lopen vanaf de Molenkade/Zeswielen in Alkmaar, langs de Huigendijk (N508) en Rustenburg, tot aan Ursem. Op meerdere locaties vervangt en verstevigt de aannemer de oeverconstructie (veel houten beschoeiingen).

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig om tijdelijk de boten, het aanwezige riet en de aanlegsteigers weg te halen. Deze worden later teruggeplaatst. Ook legt de provincie faunavoorzieningen aan onder 2 bruggen: de 2e Halvemaansbrug in Alkmaar en DE Gerard Veldmanbrug in Rustenburg. Zo kunnen de dieren veilig langs de oever naar de andere kant van de weg.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden op het deel van de Hoornse Vaart in Alkmaar op 19 maart 2021 klaar. De werkzaamheden over het hele traject duren tot in mei 2021.

Meer informatie

Op de hoogte bijven van deze werkzaamheden? Het oeverproject is te volgen op de pagina Onderhoud vaarwegen en oevers of op de Facebookpagina van de regio Alkmaar en omstreken.