In de herfstvakantie 5 dagen geen treinen tussen Hilversum en Baarn

(02 oktober 2020)

Van woensdag 14 oktober tot maandag 19 oktober rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. Dit heeft te maken met werkzaamheden in het kader van het project HOV in ’t Gooi.

De treinvrije periode is nodig om ter hoogte van de Oosterengweg het voorgebouwde spoordek op zijn plaats te rijden. Er wordt ook ’s nachts gewerkt. 

Aannemer BAM werkt dag en nacht door om te zorgen dat alle noodzakelijke activiteiten zijn uitgevoerd voordat het treinverkeer op maandag 19 oktober weer op gang komt. De werkzaamheden geven overlast door geluid, licht en het aan- en afvoeren van materialen. Bewoners zijn hierover geïnformeerd. Aan ruim 50 huishoudens biedt BAM hotelovernachtingen aan.

Tijdens de werkzaamheden zorgen verkeersregelaars bij de tijdelijke overweg op de Mussenstraat voor een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers. De spoorwegovergang bij de Dr. Albert Schweitzerweg wordt in genoemde periode af en toe voor korte tijd afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit heeft te maken met materieel dat op dat moment op het spoor moet worden getakeld. 

Werkzaamheden

Op woensdagochtend 14 oktober om 01.00 uur start aannemer BAM met het verwijderen van het spoor ter hoogte van de Oosterengweg. Dit is nodig om ruimte te maken voor het plaatsen van het spoordek dat met behulp van speciale transportwagens in de nacht van donderdag op vrijdag naar zijn definitieve locatie wordt gereden. 

Zaterdag en zondagochtend zijn gereserveerd voor het terugbouwen van het spoor: het terugbrengen van het ballastbed en het lassen, slijpen en meten van de spoorstaven. Zondagmiddag plaatst de zogenaamde ‘stopmachine’ het spoor weer stabiel op het ballastbed. Diezelfde avond start het ‘roestrijden’ om het spoor begaanbaar te maken voor het treinverkeer dat vanaf maandagochtend 05.00 uur weer gaat rijden. 

Ook in de omgeving van Anna’s Hoeve en Monnikenberg worden werkzaamheden uitgevoerd. Woensdag 14 en donderdag 15 oktober zijn gereserveerd voor het plaatsen van de verbindingsliggers van de natuurbrug. Op vrijdag 16 oktober worden de liggers van de fly-over geplaatst. U kunt de werkzaamheden 24 uur per dag volgen via een livestream op www.hovintgooi.nl