Oud-gedeputeerde Hans Schipper krijgt eigen pad op het Noord-Hollandpad

(05 oktober 2020)

Als groot liefhebber van wandelpaden en het verbinden van wandelroutes is oud-gedeputeerde Hans Schipper de grondlegger van het Noord-Hollandpad: de langeafstandswandelpad van 284 kilometer tussen Texel en Huizen.

Zaterdag 3 oktober 2020 werd een boerenlandpad op deze route officieel naar hem vernoemd.

Hans Schipperpad

Hans Schipper zette zich als gedeputeerde van 2003-2007 veel in voor wandelen en recreatie in het agrarische cultuurlandschap in Noord-Holland. Het pad werd aangeboden door Recreatie Noord-Holland, waar hij tot vorig jaar lid was van de Raad van Commissarissen (RvC).

Het nieuwe pad werd officieel geopend door Karin van Bijsterveld, de voorzitter van de RvC van Recreatie Noord-Holland, in aanwezigheid Hans Schipper zelf, gedeputeerde Ilse Zaal (recreatie) en wethouders Marian van der Weele van Ouder-Amstel en Floor Gordon van Amstelveen waren aanwezig. Het Hans Schipperpad is een onverhard boerenpad van meer dan een kilometer lang vanaf de middenweg in de Bovenkerkerpolder in Amsteleveen, ook wel de Weidevogelboulevard genoemd, richting Nes. Wandelaars van het Noord-Hollandpad komen de nieuwe weg tegen op etappe 14.

Hans Schipper en Ilse Zaal
Oud-gedeputeerde Hans Schipper en huidige gedeputeerde Recreatie, Ilse Zaal

De mooiste wandelroute van Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een wandelroute van 16 etappes door duinen, heide, weilanden en historische dorpen. Je loopt over boerenlandpaden en dijken, via trekpontjes en slootjes. Onderweg kom je langs schapen, vogels, bloembollen, molens en gemalen. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 kilometer, verdeeld over 16 etappes van 10 tot 25 kilometer.