Avond- en nachtafsluitingen N247 Oosthuizen-Scharwoude (update)

(16 september 2020)

Update 21 september:
De werkzaamheden aan de N247 worden uitgesteld. Als je naar buiten kijkt merk je er nog weinig van, maar de nachten worden volgens de weersvoorspellingen kouder, met kans op regen en een hoge luchtvochtigheid. En dat kan een negatieve invloed hebben op het nieuwe asfalt. Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit in 1 keer goed is, worden de asfaltwerkzaamheden van 22 september opnieuw gepland. Een nieuwe datum volgt.

De provincie Noord-Holland verricht van dinsdag 22 september tot en met donderdag 24 september 2020 werkzaamheden aan de Provincialeweg (N247) tussen Oosthuizen en Scharwoude. De provincie vernieuwt het asfalt. Het werk wordt tijdens avonden en nachten verricht.

Afsluitingen avonden/nachten

De werkzaamheden vinden van 22 september tot en met 24 september tussen 20.00 en 5.00 uur plaats. Afsluitingen zijn ’s avonds en ’s nachts nodig om het werk zo snel en veilig mogelijk uit te voeren. De N247 is tussen 20.00 en 5.00 uur afgesloten tussen de brug La Mère bij Oosthuizen en de rotonde Scharwoude. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid via de N509 en de N243 en vice-versa. Weggebruikers moeten dan rekening houden met mogelijke hinder en langere reistijden (circa 10 minuten). Vanzelfsprekend stellen provincie en gebiedsaannemer alles in het werk om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Overdag toegankelijk

Overdag wordt niet gewerkt, de weg is dan normaal toegankelijk. Wel geldt overdag een snelheidsbeperking naar 50 km/u.

Nood- en hulpdiensten, bestemmingsverkeer en bussen

Nood- en hulpdiensten hebben te allen tijde doorgang. Bestemmingsverkeer kan ’s avonds en ’s nachts niet van de N247 gebruik maken, maar kan vanzelfsprekend altijd de woning bereiken. De Zesstedenweg blijft toegankelijk. Het werk heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers. Bussen worden door verkeersregelaars om het werk geleid. De rijtijden van de busdiensten blijven dan ook ongewijzigd. Alle actuele informatie van de busdiensten is beschikbaar op de website van vervoerbedrijf EBS

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden, fasering en omleidingen zijn te volgen op de website van Gebiedscontract Midden-Noord.