Update: Informatieavonden over uitbreiding elektriciteitsnetwerk

(01 oktober 2020)

Op maandag 5 oktober is er een online informatiesessie over de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk tussen Beverwijk en Oterleek.

Tijdens deze sessie worden de plannen toegelicht en is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen of suggesties te doen. Naast dit digitale informatiemoment zijn er kleinschalige informatieavonden met op iedere avond 2 tijdslots van een uur (19.00-20.00 uur en 20.30 -21.30 uur).

Aanmelden is noodzakelijk en kan via bijgaand formulier. Dit is nodig voor de informatieavonden én voor de digitale sessie.

Elektriciteitdraden trekken

Data en locaties

Maandag 28 september, Wijkcentrum de Woeste Hoeve, Oterleek. Nog plek beschikbaar, aanmelden kan tot en met zondag 27 september.
Dinsdag 29 september, Fort Markenbinnen, Markenbinnen
Maandag 5 oktober, online informatiesessie, 19.30-20.30 uur, Microsoft Teams  

Wij nemen de noodzakelijke maatregelen in verband met het COVID-19 virus. Vanwege de veiligheid houden wij het aantal personen per avond beperkt. Indien mogelijk willen wij u daarom verzoeken om de digitale informatiesessie op maandag 5 oktober bij te wonen. 

Bijeenkomst 1 oktober geannuleerd

De bijeenkomst op donderdag 1 oktober in bedrijfskantine Bazaar in Beverwijk gaat vanwege de coronamaatregelen niet door.

Uitbreiding 

Om de door zonneweiden en windparken (op zee) opgewekte energie door de provincie te kunnen vervoeren, is het nodig om het elektriciteitsnetwerk uit te breiden met een ondergrondse leiding tussen Beverwijk en Oterleek. Daarnaast bouwt netbeheerder TenneT hiervoor een 150 kV-schakelstation op het Bazaarterrein in Beverwijk en wordt op het bestaande elektriciteitsstation in Oterleek een extra veld (een soort stoppenkast) gemaakt.