Nieuwe wedstrijdlocatie sportvisserij regio Alkmaar geopend

(25 september 2020)

De regio Alkmaar heeft er een nieuwe sportvislocatie bij. Donderdagmiddag 24 september opende Janet Oosterhof van de provincie Noord-Holland de 24 vissteigers, samen met Pieter Dijkman, wethouder sport van Alkmaar en een groep sportvissers.

De aanleg van de steigers is een initiatief van de provincie Noord-Holland, die langs de Langedijkervaart-Kraspolderkanaal de oevers renoveerde, en ging in samenwerking met hengelsportvereniging Alkmaar en Sportvisserij MidWest Nederland.

Met de steigers heeft de sportvisserij, net als voetbal, tennis en andere sporten, een eigen wedstrijdveld nabij Alkmaar. Tevens zijn de steigers een veilige plek om te vissen voor mindervaliden en de jeugd. Na het doorknippen van een lint en het binnenhalen van een vis zijn de steigers nu officieel in gebruik genomen.

Nieuwe wedstrijdlocatie geopend

Werkzaamheden combineren

In de voorbereiding van het oeverproject onderzocht de provincie nauwkeurig welke randprojecten konden worden meegenomen, denk aan natuurvriendelijke oevers, faunapassages en in dit geval dus: vissteigers. De vissteigers zijn gefinancierd met geld vanuit de ‘Visie op Waterrecreatie in Noord-Holland 2030’.

Onderhoud vaarwegen en oevers

De provincie Noord-Holland onderhoudt ruim 250 kilometer vaarwegen en hun oevers. Watergangen worden opgeschoond en beschoeiingen onderhouden of vervangen. Ook legt de provincie kilometers aan natuurvriendelijke oevers aan. De oevers met hun bloeiende planten en rijke rietkragen zijn niet alleen een genot om langs te wandelen of fietsen, ze hebben ook een belangrijke functie. Hier leeft en groeit een grote rijkdom aan planten en dieren.
www.noord-holland.nl/oevers