Reanimatie: nieuwe expositie in provinciehuis

(30 september 2020)

Kunstliefhebbers zijn vanaf 2 oktober van harte welkom om een bezoek te brengen aan de nieuwe Dreefexpositie Reanimatie.

Update 19 november: deze expositie is weer geopend voor publiek en nog te zien tot 15 januari in het provinciehuis.

De tentoonstelling bestaat uit foto’s, schilderijen en objecten van Heddy-John Appeldoorn, Violaine Chapallaz, Axel Funke, Jim Mooijekind, Startel, Nicolette Swaak.

Schilderij
(door Jim Mooijekind)


De tentoonstelling in het provinciehuis bestaat uit werken van diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zochten een vorm om verval, het virus, oorlogen en andere duistere processen in de wereldgeschiedenis te laten zien. Maar ook bescherming tegen en een bezwering van negatieve krachten buitenaf. De tentoonstelling is samengesteld door curator Bianca Vooges en is onderdeel van Kunstlijn Haarlem 2020.

Gratis toegang

De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Vanwege de coronamaatregelen is er in de tentoonstellingsruimte plaats voor maximaal 10 bezoekers.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.