Werkzaamheden N241 op viaduct A7: op- en afrit gesloten

(10 september 2020)

Rijkswaterstaat voert in samenwerking met de provincie Noord-Holland op het viaduct over de A7 asfalteringswerkzaamheden uit en vervangt de voegen tussen de op- en afrit.

Hierdoor zijn zowel het deel van de N241 gelegen op het viaduct als de op- en afrit van de A7 ter hoogte van Wognum volledig afgesloten van dinsdag 15 september tot maandag 21 september. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en circa 10 minuten extra reistijd. 

Afsluitingen

Van dinsdag 15 september 20.00 uur tot maandag 21 september 05.00 uur zijn de op- en afritten van aansluiting Wognum (10) en de N241 tussen de rotonde bij de Nieuweweg en het bedrijventerrein aan de Tender volledig afgesloten voor alle verkeer. Met de bedrijven op het bedrijventerrein zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid.

Omleidingen

Het verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

  • Verkeer vanaf Wognum richting Amsterdam/Hoorn wordt omgeleid via de N241, N307 en aansluiting 9 Hoorn-Noord.
  • Verkeer vanaf Amsterdam/Hoorn/Schagen richting Wognum wordt omgeleid via de A7 aansluiting A9 Hoordn-Noord, N307 en N241.
  • Verkeer vanaf Amsterdam/Hoorn richting Schagen wordt omgeleid via de A7 afrit 11A Medemblik, N239 en N242.

De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Geluidshinder

Bij de werkzaamheden kan geluidshinder ontstaan, vooral tijdens het verwijderen van het oude asfalt en de voegen. Dat is helaas niet te voorkomen. Wel doet Rijkswaterstaat er alles aan om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden dan opnieuw ingepland.

Advies

Weggebruikers kunnen hun reis voorbereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en door de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

N 241, oprit naar A7

Uitgelicht