Werkzaamheden op de Burgemeester Visserbrug en N250 in Den Helder

(04 september 2020)

De provincie Noord-Holland werkt van 14 september tot en met 31 oktober 2020 aan de Burgemeester Visserbrug en de N250 in Den Helder.

Vanwege deze werkzaamheden zijn de brug en de N250 van 14 september tot 9 oktober en van 26 oktober tot en met 31 oktober afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor al het verkeer geldt een omleiding en er moet rekening worden gehouden met een langere reistijd. 
 
Gebiedsaannemer WaakSaam werkt in opdracht van de provincie aan de Burgemeester Visserbrug en het asfalt van de N250; vanaf de brug tot de Beatrixstraat. Ook komen er slimme verkeerslichten om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De werkzaamheden aan de brug, het asfalt op de N250 en de verkeerslichten worden tegelijkertijd uitgevoerd om de overlast voor het verkeer en de omwonenden te beperken. Door tijdens de herfstvakantie de N250 tijdelijk open te stellen, kan het vakantieverkeer richting Texel snel en veilig van en naar de boot.  

wegwerkzaamheden den helder n250

Afsluitingen tussen 14 september en 31 oktober

Op maandag 14 september 10.00 uur start WaakSaam met de werkzaamheden aan de Burgermeester Visserbrug en is de doorgaande route over de brug afgesloten. Van 28 september tot en met 2 oktober wordt gewerkt aan het asfalt vanaf de brug tot aan de Havenweg. Daarna wordt van 5 oktober tot en met 9 oktober het tweede deel geasfalteerd tot aan de Beatrixstraat. In de herfstvakantie is de doorgaande route tijdelijk weer in gebruik: van vrijdag 9 oktober 15.00 uur tot maandag 26 oktober 07.00 uur. Tot slot wordt gewerkt aan het kruispunt Havenweg, van 26 oktober tot en met 31 oktober en is de weg opnieuw afgesloten. 

Op zaterdag 31 oktober 18.00 uur is het werk gereed en wordt de brug weer geopend voor alle verkeer. Ook op de verdere route naar de TESO-haven komen verkeerslichten: op de Beatrixstraat, het Molenplein en Havenplein. Voor deze werkzaamheden hoeft de weg niet te worden afgesloten. 

Omleidingen

Voor het gemotoriseerd verkeer geldt een omleidingroute via de Ravelijnweg, de Middenweg en de Kanaalweg. Omdat de Burgemeester Visserbrug ook voor fietsers is afgesloten, geldt ter plaatse een omleidingsroute via de Ravelijnweg, Industrieweg en Ruygweg. De huizen aan de Binnenhaven/Zuidstraat/N250 blijven bereikbaar voor bewoners om te laden en lossen. Fietsers worden langs de werkzaamheden aan de N250 geleid, over de Achterbinnenhaven.  

omleiding

Scheepvaarthinder

De Burgemeester Visserbrug kan van 14 september tot en met 31 oktober niet bediend worden, omdat de bewegende delen gedemonteerd worden. Doorvaart van en naar de Boatex wijk en de Industriehaven onder de vaste klep van de brug is mogelijk van 9 oktober 18.00 uur tot 25 oktober 18.00 uur, voor schepen met een maximale doorvaarthoogte van 3,5 meter.  

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is ook te vinden op www.waaksaam.com/nieuws.