De pont bij de Rekervlotbrug start eerder met varen

(15 april 2021)

De provincie Noord-Holland zet vanaf maandag 19 april een tijdelijke pont in bij de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen.

Dat is 4 dagen eerder dan vooraf werd gedacht en komt doordat de voorbereidende werkzaamheden voorspoedig verliepen. Het pontje vaart op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur, met uitzondering van feestdagen. 

Op 12 april startte de aannemer met de voorbereidingen, waaronder het maken van een aanmeervoorziening zodat de passagiers veilig de pont op en af kunnen stappen. Doordat deze werkzaamheden eerder klaar waren is besloten de pont eerder te laten varen, en wel met ingang van maandag 19 april in plaats van vrijdag 23 april. 

Tijdelijke pont bij de Rekervlotbrug, over Noord-Hollands Kanaal

Praktische (reis)informatie 

Om 7.30 uur vertrekt de pont aan de kant van de Kanaaldijk (Koedijk). De pont is geschikt voor voetgangers en fietsers, en gratis. Brommers en scooters kunnen géén gebruik maken van de pont. Bij slechte weersomstandigheden zoals mist kan het zijn dat de pont niet vaart. De schipper beoordeelt dit in verband met de veiligheid. De provincie houdt het gebruik van de pont op werkdagen bij en stemt indien nodig de vaartijden van de pont daarop af. Op de hoogte blijven van de laatste updates? Volg dan de regionale Facebookpagina (AlkmaarNH). 

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 20 passagiers per keer gebruik maken van de pont om het Noord-Hollands Kanaal over te steken. Zo is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Vaartijden op werkdagen

Op dit moment is ervoor gekozen om de pont op werkdagen (maandag  tot en met vrijdag) te laten varen. Hierdoor beperkt de provincie de hinder voor een groot deel van het woon-werkverkeer en de scholieren. De pont vaart niet in het weekend, dat heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de kosten. De provincie realiseert zich dat daardoor niet voor iedereen de overlast beperkt wordt. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl . Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Volg dan de regionale Facebookpagina of kijk op www.noord-holland.nl/rekervlotbrug