Nieuwe podcast: Kun je van afval leven?

(08 april 2021)

Kun je helemaal van afval leven? Dat is de vraag die centraal staat in de nieuwe aflevering van de podcast Jouw Noord-Holland. De 4e aflevering is nu te beluisteren via de bekende podcast-kanalen en op deze website.

Want wat komt er allemaal bij kijken als je zonder afval wilt leven? Moet je dan alles hergebruiken? En kan dat eigenlijk al? Rolien gaat dit keer op zoek naar het antwoord met expert circulaire economie Franck Kuiper van de provincie Noord-Holland. Met hem bespreekt ze onder meer de vraag of we vroeger, toen we nog kleding repareerden en sokken stopten, niet veel circulairder leefden. En wat doet de provincie om die zogenoemde circulaire economie verder te helpen? 

Ook spreekt Rolien met Bob Vos van het Amsterdamse bedrijf Polimeer. Daar verwerken ze plastic afval tot duurzame nieuwe producten als meubels en lampen. Hoe kwam dat idee tot stand? En hoeveel plastic tasjes zitten er in een lamp? 

Jouw vraag in de podcast

In de podcast Jouw Noord-Holland zoekt host Rolien Magendans het antwoord op de leukste vragen over Noord-Holland. Dus, wat wil jij weten over Noord-Holland? Heb je een vraag over verkeer of milieu? Over windmolens of geschiedenis? Over werk of klimaat? Stuur hem in en wie weet gaat Rolien op pad om het antwoord op jouw vraag voor jou uit te zoeken! Nieuwsgierig? Kijk en luister op www.noord-holland.nl/podcast.