Provincie Noord-Holland ondersteunt de No Waste Challenge

(01 april 2021)

Provincie Noord-Holland ondersteunt als partner dit jaar de No Waste Challenge van het online platform What Design Can Do.

Op 12 januari is in 7 wereldsteden, waaronder Amsterdam, deze No Waste Challenge gelanceerd. Het is de 3e ‘Climate Action Challenge’ in samenwerking met de IKEA Foundation. Deze wereldwijde ontwerpwedstrijd roept alle creatieve en innovatieve geesten op om de enorme invloed van afval en (over)consumptie op klimaatverandering aan te pakken.

Onze planeet verdrinkt in afval. Elk jaar dumpen we wereldwijd maar liefst 2,12 miljard ton afval. Als we zo doorgaan zal de wereldwijde jaarlijkse afvalproductie naar verwachting vóór 2050 met maar liefst 70 procent toenemen. Met enorme sociale, economische en milieuproblemen tot gevolg.

Winnaars krijgen 10.000 euro aan financiering en toegang tot een, samen met Impact Hub vormgegeven, ontwikkelingsprogramma van 12 maanden om hun ideeën te realiseren. 

Oplossingen op verschillende niveaus

De No Waste Challenge zoekt naar ontwerpoplossingen op verschillende niveaus. Voorstellen moeten verrassend, haalbaar en potentieel schaalbaar zijn en beantwoorden aan ten minste 1 van de 3wereldwijde ontwerpopgaven die WDCD geformuleerd heeft.

Jury, selectie & prijzen

In mei 2021 selecteert een jury van vooraanstaande experts op het gebied van design, sociale impact en klimaatactie minimaal 10 winnaars. Zij ontvangen een financiële bijdrage van 10.000 euro en kunnen deelnemen aan een wereldwijd ontwikkelingsprogramma dat online trainingen, mentorsessies en een bootcamp omvat. Dit programma, mede gecreëerd door Impact Hub, zal de winnende teams ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun projecten.

Aanmelden

Deelnemers kunnen nog tot 20 april 2021 online een voorstel indienen via WDCD No Waste Challenge – Cut Waste. Cut Emissions. Fight Climate Change.