Vechtbrug Uitermeer tijdelijk niet open voor de scheepvaart

(06 augustus 2021)

De Vechtbrug Uitermeer in de N236 bij Weesp kan tijdelijk niet worden bediend. De brug kan niet open voor de scheepvaart. Dat duurt tot ongeveer 17 augustus, naar nu blijkt.

Wegverkeer kan de brug N236 gewoon gebruiken. Kleinere boten kunnen prima onder de brug doorvaren. De onderdoorvaarhoogte is 380 cm. Grotere boten moeten helaas omvaren of wachten. 

De brug ging afgelopen weekend in storing. Er is een probleem met het hydraulisch systeem. Daardoor kan de brug niet meer veilig openen en sluiten.

Veiligheid voorop

De fabrikant van de brug heeft de afgelopen dagen er alles aan gedaan om het probleem snel op te lossen. Onderdelen zijn besteld en er is geprobeerd om de brug ter plekke te repareren. Ook na het vervangen van verschillende onderdelen van het hydraulisch systeem werkt het nog niet zoals het zou moeten. Het is simpelweg niet veilig om de brug te openen of te sluiten. En veiligheid staat voorop. 

De cilinder van het hydraulisch systeem wordt uit de brug gehaald en in de fabriek in Sneek gerepareerd. Dat kost helaas tijd. Als het onderdeel is gerepareerd wordt het weer teruggeplaatst in de brug en wordt alles getest. Zoals het er nu uitziet is de Vechtbrug Uitermeer tot en met 17 augustus niet bedienbaar.