Vechtbrug Uitermeer weer in bedrijf

(18 augustus 2021)

De Vechtbrug Uitermeer kan weer worden bediend. Een deel van het hydraulisch systeem van de brug was kapot. De brug in de N236 bij Weesp kon niet meer open voor de scheepvaart. Het probleem is verholpen en dat betekent dat ook grotere boten de brug kunnen passeren.

Wegverkeer kon de brug N236 gewoon gebruiken en kleinere boten konden onder de brug doorvaren. Helaas moesten grotere boten omvaren of wachten tot het hydraulisch systeem gerepareerd was. Die klus is nu geklaard. De brug kan weer bediend worden. 
 
De brug ging begin augustus in storing. De brug kon niet meer veilig openen en sluiten. De fabrikant van de brug heeft er de afgelopen dagen alles aan gedaan om het probleem op te lossen. Onderdelen zijn besteld en er is geprobeerd om de brug ter plekke te repareren. Ook na het vervangen van verschillende onderdelen van het hydraulisch systeem werkte het nog niet zoals het zou moeten. Daarop is de cilinder van het hydraulisch systeem uit de brug gehaald en in de fabriek gerepareerd. De cilinder is teruggeplaatst en is het systeem getest. Na een veiligheidscheck is de bediening van de brug weer vrijgegeven voor gebruik.