Werkzaamheden Fokkerweg – Beechavenue/Boeingavenue

(18 augustus 2021)

De provincie Noord-Holland werkt vanaf 23 augustus 2021 aan de kruising van de Fokkerweg met de Beech- en Boeingavenue in de gemeente Haarlemmermeer.

Hiervoor wordt de kruising deels afgesloten. Verkeer op de Fokkerweg kan rechtdoor blijven rijden. Verkeer van en naar de Beechavenue en Boeingavenue wordt met borden omgeleid. De omleiding duurt tot en met 1 oktober 2021. 

De provincie Noord-Holland richt de kruisingen van de Fokkerweg met de N196 en met de Beech/Boeingavenue opnieuw in. Ook komt er bij de kruising Fokkerweg/N196 een OV-knooppunt. Om het werk bij de kruisingen veilig uit te kunnen voeren, is er begin dit jaar een tijdelijke rotonde bij de kruising Fokkerweg/N196 aangelegd. Ook is de N196 vanaf de Fokkerweg tot aan de Vuursteen (Hoofddorp) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf 23 augustus worden op de Fokkerweg eveneens de afslagen van en naar de Beechavenue en Boeingavenue afgesloten. De afsluitingen duren tot en met 1 oktober 2021.

Omleidingen wegverkeer

Doorgaand verkeer tussen Hoofddorp en Uithoorn wordt over de N201 geleid. Lokaal verkeer blijft van de tijdelijke rotonde op de N196 gebruik maken. Ook kan het lokale verkeer over de Fokkerweg blijven rijden tijdens de werkzaamheden. Bestemmingsverkeer voor de Beechavenue en Boeingavenue wordt omgeleid via de Sikorskylaan. Voor het fietsverkeer wordt de fietstunnel onder de Fokkerweg weer geopend, waarmee (brom)fietsers tussen de Aalsmeerderbrug en Hoofddorp ongehinderd langs de werkzaamheden kunnen rijden. 

Omleidingskaart bij werkzaamheden Fokkerweg – Beechavenue/Boeingavenue

Het project HOVASZ

De werkzaamheden bij de Fokkerweg maken onderdeel uit van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is onderdeel van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.
Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.