Als sportvereniging verduurzamen? De provincie helpt!

(01 december 2021)

De subsidieregeling verduurzaming sportaccommodaties was in 2021 een groot succes. In 2022 kunnen sportverenigingen opnieuw subsidie aanvragen.

54 Noord-Hollandse sportaccommodaties vroegen subsidie aan en de pot was binnen 3 maanden op. Vanaf medio januari 2022 gaat de regeling opnieuw open. Sportverenigingen kunnen subsidie aanvragen voor kleine fysieke besparings- en verduurzamingsmaatregelen zoals de aanschaf van ledverlichting, zonnepanelen en het aanbrengen of verbeteren van isolatiemateriaal. Lees meer over de subsidie Verduurzaming sportaccommodaties.

Rugbyclub Haarlem verduurzaamde hun accommodatie met subsidie van de provincie Noord-Holland. Bekijk de video

Rugbyclub 570 x 338

Gedeputeerde Zita Pels: “Het is altijd fantastisch als een subsidieregeling een succes is. Het is mooi om te zien dat de sportverenigingen, zelfs in deze lastige tijden, willen verduurzamen. De verwachting is dat de animo in 2022 ook weer groot is. Dus sportclubs: bereid je alvast voor en wees er op tijd bij!”  

Rugbyclub RFC Haarlem heeft mede dankzij de subsidie Verduurzaming Sportaccommodaties van de provincie Noord-Holland 60 zonnepanelen aangeschaft. Lees in het online magazine &Holland nog meer voorbeelden van verenigingen die gebruik maakten van de regeling.