Duurzame sportlocaties en historisch leesvoer in &Holland

(03 december 2021)

Het 6e &Holland magazine van 2021 biedt een winterse quiz en historisch leesvoer voor de feestdagen.

Ook worden in dit nummer sportverenigingen geportretteerd die met hulp van de provincie hun accommodatie verduurzaamden. Hoe moeilijk is dat en wat levert het op? De geïnterviewden blikken terug en geven veel praktische tips. Van "neem de tijd" tot "laat je adviseren door mensen met een technische achtergrond". En van "durf groot te denken, maar begin klein" tot "betrek je vrijwilligers erbij". 

Cover &Holland 570x338Lees hier de nieuwe &Holland.

&Holland gaat ook dieper in op het onderwerp 'ondermijning'. Een infographic geeft inzicht in wat de provincie en gemeenten doen om criminele beïnvloeding te voorkomen. "Ondermijning knaagt aan de wortels van onze democratische instellingen", aldus commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Tijdreis

Verder maakt &Holland deze wintermaanden een tijdreis van nu tot 3000 voor Christus. 11 verhalen van historisch platform Oneindig Noord-Holland schetsen een beeld van de vroegere provincie. Vragen die voorbijkomen: Hebben de Vikingen ooit voet gezet in Noord-Holland? En hoe rook het hier eigenlijk in de 17e eeuw? 

De quiz gaat deze keer over gladheidsbestrijding, het regioverhaal belicht Santpoort-Noord en in Het Dilemma staat de vraag centraal of meer asfalt nog wel nodig is nu thuiswerken deels blijft. 

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.