Eindejaarsonderhoud: winterklaar maken van wegen

(16 december 2021)

Preventief wegonderhoud in de winter is belangrijk: met relatief kleine maatregelen beperkt de provincie dat er zo vorstschade kan ontstaan aan de wegen.

Dat betekent uiteindelijk minder hinder voor weggebruikers en bevordert bovendien de doorstroming en de verkeersveiligheid. Daarom werkt de provincie in de week van 20 tot en met 24 december 2021 aan het winterklaar maken van wegen in de regio’s Alkmaar, West-Friesland en Zuid-Kennemerland/ IJmond. Samen met gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels voert de provincie op diverse locaties kleine reparaties uit aan het asfalt, om vorstschade tijdens de winterperiode te beperken.

Weinig hinder

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 december wordt gewerkt in avonden en nachten tussen 20.00 en 5.00 uur. De werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden met een rijdende afzetting, hierdoor is de hinder voor het verkeer minimaal.

Werkzaamheden

De winter komt er weer aan. Dat betekent dat er een kans bestaat dat het wegdek op zwakke plekken stuk vriest. Om vorstschade zo veel mogelijk te voorkomen, worden komende tijd op meerdere wegen werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van asfalt-beschermlagen, het verbeteren van de stroefheid van het asfalt en het repareren van kleine beschadigingen. Het gaat om diverse locaties in de regio Alkmaar (N242, N243, N245, N203 en N513), Zuid-Kennemerland/IJmond (N208) en West-Friesland (N239 en N240).

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale Facebookpagina’s van Alkmaar, West-Friesland en Zuid-Kennemerland/ IJmond.