Leeghwaterbrug Alkmaar aangesloten op bediencentrale

(20 december 2021)

De provincie Noord-Holland heeft de Leeghwaterbrug succesvol kunnen aansluiten op de bediencentrale Weg- en Waterhuis de Lange Balk in Heerhugowaard. De Leeghwaterbrug wordt nu vanuit de centrale op afstand bediend.

De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug gedurende meerdere avonden en nachten in november en december zijn succesvol uitgevoerd. Er volgen de komende tijd nog wel afrondende werkzaamheden aan de brug, maar die hebben verder geen afsluiting meer nodig. De provincie hoefde ook geen gebruik maken van de ingeplande reservenacht op maandagavond 20 december.

Nog 2 avond- en nachtafsluitingen Leeghwaterbrug Alkmaar  

Door de bediening van de bruggen vanuit één punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer en ontstaat er op termijn mogelijkheid voor verruiming van bedientijden. Hiermee stimuleert de provincie Noord-Holland het vervoer over water én de weg. De bruggen die op de bediencentrale zijn aangesloten leveren bovendien een besparing op, omdat ze niet meer lokaal bediend hoeven te worden. 

Lees meer over het project op de projectpagina Centrale bediening van bruggen en sluizen.

Uitgelicht