Nog 2 avond- en nachtafsluitingen Leeghwaterbrug Alkmaar

(09 december 2021)

De Leeghwaterbrug gaat op 16 en 20 december 2021 nog 2 avonden en nachten dicht om de brug aan te sluiten op de centrale afstandsbediening vanuit Heerhugowaard.

De werkzaamheden gepland op de 1e avond en nacht zijn verplaatst van 15 naar 16 december. De 2e avond en nacht met werkzaamheden is een reservenacht en blijft staan op 20 december.

Avond- en nachtafsluitingen Leeghwaterbrug Alkmaar Opsomming

Afsluiting op 16 en 20 december in de avond en nacht

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt de brug – inclusief het fietspad – in beide richtingen afgesloten tussen 21.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends op donderdagavond/-nacht 16 en maandagavond-/nacht 20 december. (Brom)fietsers en het autoverkeer worden omgeleid. Nood- en hulpdiensten met spoed kunnen als uitzondering wel over de brug rijden. Dan wordt het werk tijdelijk stilgelegd.

Omleiding

Tijdens de afsluiting wordt het wegverkeer omgeleid via de west-ring van Alkmaar. Het fietsverkeer rijdt over de Friesebrug en de Kraspolderbrug in Alkmaar. Alle omleidingen worden op borden aangegeven. 

Voorbereiding op centrale afstandsbediening

Met de werkzaamheden zorgt de provincie ervoor dat de Leeghwaterbrug op afstand bediend kan worden vanuit de bediencentrale in Heerhugowaard. Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit 1 punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en stimuleert de provincie Noord-Holland het vervoer over water én de weg.

Werkzaamheden

Om de Leeghwaterbrug op afstand te kunnen bedienen, worden communicatie- en bedieningssystemen en software van de brug aangepast en uitgebreid. De provincie voert testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig op afstand bediend kan worden. Ook vervangt de provincie camera’s en plaatst hogere cameramasten voor beter zicht en een veiligere bediening. Totdat de brug aangesloten is op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend.

Meer informatie

Heeft u vragen of klachten? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. U kunt de werkzaamheden volgen op www.noord-holland.nl/centralebediening en via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).
 

Uitgelicht