Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk weer open

(21 december 2021)

De Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk is weer te gebruiken voor voetgangers en fietsers.

De reparaties aan de Rekervlotbrug, die nodig waren vanwege een aanvaring eerder dit jaar, zijn afgerond. Afgelopen dagen bleek uit diverse testen dat de brug naar tevredenheid werkt. De brug is daarom sinds maandag 20 december weer open.

Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk weer open

Veerpont uit de vaart 

De provincie Noord-Holland heeft ervoor gezorgd dat er tijdelijk een veerpont voer om voetgangers en fietsers het Noordhollandsch Kanaal over te laten steken. Dit om de hinder voor de omgeving enigszins te beperken tijdens de afsluiting van de brug. Nu de Rekervlotbrug weer gebruikt kan worden, vaart het pontje niet meer. De pontons bij de aanmeervoorziening zijn weggehaald en ook andere onderdelen zoals de stalen platen, die de weg naar de pont vormden, worden opgeruimd. Om deze werkzaamheden veilig te laten verlopen is er woensdag 22 december een verkeersregelaar aanwezig, aan de kant van Koedijk.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Volg dan de regionale Facebookpagina of kijk op de website