Asfaltreparatie Westerweg (N242) Alkmaar in avond en nacht

(04 februari 2021)

De provincie Noord-Holland herstelt schade aan het asfalt van de Westerweg (N242) ter hoogte van de Nollenweg (N508) en Nieuw Schermerweg (N243) tussen Heerhugowaard en Alkmaar.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Westerweg (N242) in 1 richting afgesloten voor verkeer komende uit Heerhugowaard, richting Alkmaar. Dit gebeurt op donderdag 4 februari vanaf 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Nollenweg (N508), Schagerweg (N245) naar de Martin Luther Kingweg (N9). 

Tijdelijke oplossing

Het wegdek van de N242 is op een aantal plaatsen beschadigd. Dat komt vaker voor in de winterperiode. Doordat de temperaturen nu te laag zijn om een goede laag asfalt aan te brengen is deze asfaltreparatie een tijdelijke oplossing. Dat betekent dat als de temperaturen weer gunstiger zijn de weg nog een keer opnieuw voorzien wordt van asfalt. 

Meerdere asfaltreparaties

In de laatste week van januari heeft de provincie ook asfaltreparaties uitgevoerd aan de Westerweg (N242). De provincie onderzoekt de oorzaak van de slijtage aan het wegdek en monitort regelmatig om de veiligheid te waarborgen. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.gebiedscontractmiddennoord.nl en op de regionale Facebookpagina.