Update 18-02-2021: Rekervlotbrug in Koedijk afgesloten voor voetgangers en fietsers

(09 februari 2021)

De Rekervlotbrug in Koedijk is aangevaren door een schip in de avond van maandag 8 februari 2021. Hierdoor is schade aan de brug ontstaan. De brug is daarom tijdelijk afgesloten voor voetgangers en fietsers. Hoe lang de herstelwerkzaamheden aan de brug gaan duren is nog niet bekend.

Update: Het schaderapport is nog niet ontvangen. Ondanks dat, wordt er rekening mee gehouden dat de Rekervlotbrug pas in de loop van maart weer open kan gaan voor voetgangers en fietsers.

Rekervlotbrug bij Koedijk in de provincie Noord-Holland


Herstelwerkzaamheden

Op dit moment wordt onderzocht wat de schade aan de brug is. Daarna kan de provincie een inschatting maken van hoelang de werkzaamheden en daarmee de stremming gaan duren. Via de regionale Facebookpagina en deze website maakt de provincie dit bekend. 

Omleiding

Fietsers en voetgangers kunnen via de Oosterdijk en Kogendijk via de andere vlotbrug het kanaal oversteken en vice versa.

Open voor de Scheepvaart

In eerste instantie was de Rekervlotbrug door de schade ook voor de scheepvaart gestremd. De gebiedsaannemer heeft dat op maandagavond (8 februari rond 23.30 uur) kunnen oplossen, waardoor de Rekervlotbrug voor de scheepvaart weer open is.