Start werkzaamheden Medemblikkerweg/N240 in gemeente Hollands Kroon

(23 februari 2021)

Op maandag 1 maart 2021 begint de provincie Noord-Holland met werkzaamheden aan de Medemblikkerweg/N240. Het gaat om het deel tussen de Flevoweg en het Wagenpad.

Het asfalt van de rijbaan en het fietspad wordt vernieuwd. De kruisingen worden opnieuw ingericht en er komt verlichting, duidelijke markering en bebording. Van 29 maart tot en met 9 juli is de Medemblikkerweg afgesloten voor het verkeer. Gebiedsaannemer WaakSaam voert het werk uit. 

N240

Voorbereidende werkzaamheden

Van 1 maart tot 29 maart blijft de Medemblikkerweg/N240 open, tijdens de voorbereidende werkzaamheden. Als bij de kruispunten wordt gewerkt, wordt het verkeer om en om over 1 rijstrook langs het werk geleid. Dit kan enige overlast opleveren voor het verkeer. 

Kruispunten

Van 29 maart tot 6 april wordt gewerkt aan de kruispunten Flevoweg/N240, Westermiddenmeerweg/N240 en Oostermiddenmeerweg/N240. De Medemblikkerweg is tussen de Flevoweg en de Oostermiddenmeerweg afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239; fietsers rijden via de Medemblikkersluisweg, de Flevoweg en de Hoornseweg. Klik hier voor de omleidingsroutes.

Vernieuwen asfalt en grasbetontegels

Van 6 april tot en met 9 juli wordt het asfalt van de rijbaan en het fietspad vernieuwd. Daarna komen langs de rijbaan grasbetontegels. Dit verbetert de veiligheid, want bestuurders die met de wielen in de berm komen, kunnen hun auto veilig terug de weg op rijden via de tegels.
De kruispunten Flevoweg/N240, Westermiddenmeerweg/N240 en Oostermiddenmeerweg/N240 zijn in deze periode open voor het verkeer. Klik hier voor de omleidingsroutes.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven

De bedrijven aan de Medemblikkerweg blijven bereikbaar. De gebiedsaannemer WaakSaam heeft afspraken gemaakt met bedrijven in het werkgebied. Alleen bestemmingsverkeer (aanwonenden) en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Medemblikkerweg blijft na werktijd afgesloten

De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. 
Voor de veiligheid blijft de Medemblikkerweg/N240 na werktijd (in de avond, nacht en in het weekend) afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer/aanwonenden kunnen stapvoets langs de werkzaamheden rijden.