Verkeer kan weer gebruikmaken van Noordhollandsch Kanaal en Schoorldammerbrug

(25 februari 2021)

In de ochtend van donderdag 25 februari 2021 is een ponton in het Noordhollandsch Kanaal met daarop een maaimachine aangevaren en daardoor gezonken.

Door de aanvaring is olie in het Noordhollandsch Kanaal terecht gekomen ter hoogte van de Schoorldammerbrug in Schoorl. Om verspreiding van de olie tegen te gaan zijn maatregelen getroffen.

Update (26 februari): De ponton en de maaimachine zijn veilig uit het Noordhollandsch Kanaal gehaald. Verkeer kan vanaf 11.00 uur weer gebruikmaken van het Noordhollandsch Kanaal en de Schoorldammerbrug/Kanaalweg (N504) in Warmenhuizen.

In eerste instantie leken de bergingswerkzaamheden te kunnen plaatsvinden zonder hinder voor het verkeer. Vanwege de veiligheid van het wegverkeer is besloten om de brug toch af te sluiten. 

Het ponton met de maaimachine lag op een officiële wachtplaats zodat de gebiedsaannemer van de provincie Noord-Holland de volgende ochtend kon beginnen met het maaien van de bermen langs de Kanaalkade. Het maaien gebeurt indien mogelijk vanaf het water om de hinder voor het wegverkeer zo veel mogelijk te beperken. 

Gezonken maaimachine