Werkzaamheden HOVASZ uitgesteld vanwege weersomstandigheden

(08 februari 2021)

De werkzaamheden voor de aanleg van de busbaan Aalsmeer-Schiphol-Zuid en de herinrichting van de N194 in Haarlemmermeer en Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer zijn tijdelijk stilgelegd vanwege de weersomstandigheden.

De hevige sneeuwval van de afgelopen dagen zorgt er voor dat de geplande werkzaamheden niet door kunnen gaan. De geldende afsluitingen en omleidingen blijven van kracht.

De provincie Noord-Holland werkt aan een nieuwe hoogwaardig openbaarvervoer verbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: hovasz@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.hovasz.nl of via de Facebookpagina.
 

werkzaamheden bij HOVASZ stilgelegd door weersomstandigheden