11 januari start werkzaamheden Burgemeester Hoffscholteweg

(13 januari 2021)

De kruising Burgemeester Hoffscholteweg met de Burgemeester Kasteleinweg wordt omgebouwd tot een rotonde. Daarnaast wordt het kruispunt met de Stommeerkade - Burgemeester Kasteleinweg opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden starten op 11 januari en duren tot eind februari 2021.

Van 11 januari tot en met eind februari 2021 zijn de kruisingen met de Stommeerkade en de Burgemeester Hoffscholteweg volledig afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers. Voor het doorgaande verkeer is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Dit verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201 omgeleid. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Ophelialaan en de Stommeerweg richting de N201. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het Baanvak. 

Plattegrond
 

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.