‘Buiten’: nieuwe expositie in provinciehuis

(21 januari 2021)

In het provinciehuis van Noord-Holland, Paviljoen Welgelegen, is een nieuwe tentoonstelling ingericht.

De expositie ‘Buiten’ bestaat uit werken van Armando, Mari Boeyen, Sjoerd Buisman, Adam Colton, Kris van Dessel, Jasper van der Graaf, Nan Groot Antink, Robert Smit en Piet Tuytel. 

De opening van de tentoonstelling laat vanwege de coronamaatregelen nog even op zich wachten. Het provinciaal bestuur hoopt bezoekers snel weer te kunnen ontvangen. 

De expositie die bestaat uit schilderijen, beelden en foto’s is samengesteld door curator Rob de Vries. De Vries kwam in de bundel ‘Toch’ met het nagelaten werk van Armando een gedicht tegen met de titel BUITEN. BUITEN bleek een mooi uitgangspunt voor deze tentoonstelling waarbij in de gekozen kunstwerken de natuur de hoofdrol speelt. Rob de Vries: “In deze langdurige corona situatie, waarbij je vooral binnen moet blijven, krijgt het BUITEN toch een andere lading! Binnenblijven is maar beperkt houdbaar als leuk. Het BUITEN lokt.”

Werk Near Ransdorp van Robert Smit, foto op canvas  40  50 cm  lijstmaat  6070 cm   jaar van ontstaan  2018-2020
‘Near Ransdorp’ (2018-2020) van Robert Smit
 

BUITEN
Ga maar gauw naar buiten schuilen
denk aan een lange tocht,
het lampje binnen brandt niet meer.

Ga toch in de buitenlucht,
opdat er niemand is
die zich herkennen kan.

Blijf vooral onzichtbaar,
probeer de horizon te strelen
want de dreiging strompelt voorlopig door.

Ga maar vast,
de twijfel valt behoedzaam.

Armando
‘Buiten‘ uit Toch nagelaten werk.
Uitgeverij Augustus atlas/contact
2019 © Armando Stichting

Dreefexposities 

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook een permanente tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het gebouw.