Hinder voor scheepvaart door defect aan de Bosrandbrug (update 2 maart)

(28 januari 2021)

Tijdens werkzaamheden aan de Bosrandbrug (N231) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is een defect aan de brug ontdekt. 

Update 2 maart 2021

Naar verwachting kan de brug vanaf vrijdag 5 maart weer bediend worden. Maar scheepvaart opgelet: de oostelijke route via de Ringvaart is nog tot 2 april afgesloten voor scheepvaart door de geplande werkzaamheden aan de nabij gelegen Leimuiderbrug.

Tijdens werkzaamheden aan de Bosrandbrug (N231) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is een defect aan de brug ontdekt. Hierdoor kan de brug niet meer bediend worden en is het scheepvaartverkeer gestremd. Het wegverkeer kan gewoon gebruik blijven maken van de Bosrandbrug en ondervindt geen hinder.

Bosrandbrug

De Bosrandbrug wordt door een hydraulisch systeem omhoog en omlaag gelaten. Tijdens herstelwerkzaamheden van dit systeem bleken de cilinders in dermate slechte staat te zijn, dat  deze vervangen moeten worden en bediening van de brug niet meer mogelijk is. 

Naar verwachting duurt het tot eind februari 2021 voordat de brug weer bediend kan worden. Door de geplande werkzaamheden aan de nabij gelegen Leimuiderbrug, is de oostelijke route via de Ringvaart naar verwachting tot 2 april afgesloten voor scheepvaart. Schepen onder de 1,2 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen. Schepen die hoger zijn moeten de alternatieve route via de westelijke Ringvaart nemen. 

Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.