Afsluiting Van Cleeffkade in Aalsmeer

(30 juli 2021)

De Van Cleeffkade in de gemeente Aalsmeer is vanaf 11 augustus tot 3 september 2021 afgesloten voor al het verkeer.

De provincie Noord-Holland bouwt de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade in de gemeente Aalsmeer om tot een rotonde. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat de Van Cleeffkade wordt afgesloten. Vanaf 11 augustus kan het verkeer wel weer gebruik maken van de Burgemeester Kasteleinweg en de Oosteinderweg.

Op de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade/Oosteinderweg legt de provincie Noord-Holland een rotonde aan. De afgelopen periode was hierdoor het doorgaande verkeer op de Burgemeester Kasteleinweg gestremd en lag er een tijdelijke verbinding (by-pass) naar de Van Cleeffkade. Vanaf 11 augustus kan het verkeer weer over de Burgemeester Kasteleinweg rijden en rechts afslaan vanuit en naar de Oosteinderweg. Vanuit de richting Hoofddorp links afslaan naar de Oosteinderweg is niet mogelijk, hiervoor dienen automobilisten te keren op de nabij gelegen rotonde op de Burgemeester Hoffscholteweg. 

Omdat de tijdelijke by-pass wordt verwijderd, is verkeer van de Burgemeester Kasteleinweg naar de Van Cleeffkade en andersom niet mogelijk vanaf 11 augustus tot 3 september. Autoverkeer voor het winkelgebied Aalsmeer Centrum wordt omgeleid via de Ophelialaan/Stommeerweg. Fietsers voor het winkelgebied Aalsmeer Centrum volgen de bebording via de Stommeerkade. Doorgaand verkeer tussen Hoofddorp en Uithoorn wordt geadviseerd om via de N201 te rijden.  

omleiding Van Cleeffkade

Het project HOVASZ

Na de aanleg van de rotonde bij de Van Cleeffkade, rijdt de bus rechtdoor over de rotonde en moeten de auto’s voorrang verlenen als er een bus aankomt. De nieuwe rotonde is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). Deze nieuwe HOV-verbinding maakt deel uit van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina regio Amstelland-Meerlanden.