Afsluiting fietspad N522 bij Ouderkerk aan de Amstel

(16 juli 2021)

De fietsroute langs de Oranjebaan (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel is tot half september 2021 afgesloten tussen de Brug Ouderkerk en de Amstelslag.

De provincie voert werkzaamheden uit rondom de kruising van de Oranjebaan met de Amstelslag. Hierbij wordt het nieuwe fietspad half september aangelegd. Tot die tijd worden (brom)fietsers tussen de Brug Ouderkerk en Amstelslag met gele borden omgeleid via de Amstelzijde en de Amstelparking tot de kruising Amstelslag. 

Het fietspad langs de Oranjebaan ter hoogte van de Oranjestaete zou in eerste instantie half juli aangelegd worden. Om het fietspad veilig te kunnen openstellen, is het echter nodig om de kruising van de Oranjebaan met de Amstelslag afgerond te hebben. Besloten is om het nieuwe fietspad daarom aan te leggen na de afronding van de werkzaamheden bij de kruising Amstelslag. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan deze kruising en het fietspad half september 2021 afgerond. 

Omleiding fietsroute bij Oranjestaete.

Fietsers tussen Amstelveen en Amsterdam Zuid-Oost worden ter hoogte van de Oranjestaete omgeleid via de Amstelzijde en de Amstelparking tot de kruising Amstelslag en vice versa. Deze omleiding geldt voor (brom)fietsers in beide richtingen. 
Voor voetgangers vanaf de brug richting Amsteldijk-Noord (en vice versa) legt de aannemer vanaf dinsdagmorgen 20 juli een tijdelijk voetpad aan, parallel aan de Oranjebaan (N522).

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden aan het fietspad en de kruising Oranjebaan en Amstelslag maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina