Onderzoekswerkzaamheden Cruquiusbrug (N201) Heemstede

(23 juli 2021)

De aannemerscombinatie Van Hattum en Blankevoort Hollandia Infra werken samen met de provincie Noord-Holland aan het duurzaam vervangen en renoveren van de Cruquiusbrug (N201) in Heemstede.

Volgende week start de aannemer met de eerste verkennende werkzaamheden. Van maandag 26 juli tot en met maandag 2 augustus 2021 vinden er bodemonderzoeken plaats. Voor het wegverkeer op de N201 is er beperkte hinder.

De provincie Noord-Holland werkt aan het duurzame project Cruquiusbrug. De aannemerscombinatie Van Hattum en Blankevoort Hollandia Infra werkt samen met de provincie het ontwerp van de brug op dit moment uit. In 2022 -2023 wordt de oostelijke brug richting Heemstede vervangen. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. 

Onderzoek

Bodemonderzoeken

Voor de uitwerking van het ontwerp van de brug is het van belang te beschikken over de juiste informatie van de brug en de omgeving. Daarom gaat de aannemer voordat de daadwerkelijke renovatie van de brug gaat plaatsvinden bodemonderzoeken uitvoeren in en rondom de brug. Dit onderzoek (zgn. grondboring en sonderingen) wordt gedaan vanaf de rijbaan, maar ook in de bermen van de wegen en fietspaden. Ook wordt in de Ringvaart onderzocht hoe de draagkracht van de bodem is. 

Beperkte hinder

Van maandag 26 juli 2021 07.00 uur start de aannemer met de onderzoeken en ronden dit maandag 2 augustus 2021 voor 20.00 uur af. Er is beperkte hinder voor het wegverkeer. De aannemer werkt op verschillende plekken langs de rijbaan in voornamelijk de bermen van de Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk en de middenberm van de N201 om de bodemwerkzaamheden uit te voeren. Voor het verkeer richting Heemstede is op woensdag 28 juli van 18.00 uur tot 20.00 uur op de N201 een linker rijstrookafzetting nodig. Het verkeer kan altijd doorrijden, er zijn geen afsluitingen. Verder zijn er verkeersregelaars aanwezig op de Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk voor het veilig begeleiden van de fietsers en de voetgangers langs deze kortdurende werkzaamheden. 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over het project Cruquiusbrug? Raadpleeg de website www.cruquiusbrug.nl.Voor vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.