Water in Stuyvesanttunnel (N208) Haarlem

(19 juli 2021)

De provincie Noord-Holland onderzoekt de oplossingen om wateroverlast in de Stuyvesanttunnel in Haarlem te verhelpen.

Eerdere reparaties aan de voegen van de voetgangerstunnel bij het Carel Reinierszpad, onder de provinciale weg N208, hebben niet geholpen. De provincie streeft ernaar om de wateroverlast voor de winter van dit jaar op te lossen.

Ondanks dat er water in de tunnel blijft staan is de Stuyvesanttunnel te gebruiken door voetgangers. Op dit moment onderzoekt de provincie samen met de gebiedsaannemer de mogelijke oplossingen. Zodra daar meer informatie over is kunnen de werkzaamheden ingepland worden. 

 Stuyvesanttunnel onder N208 in Haarlem © OpenStreetMap-auteurs Stuyvesanttunnel onder N208 in Haarlem © OpenStreetMap-auteurs

De provincie waardeert het dat de omgeving de moeite neemt om meldingen over bijvoorbeeld wateroverlast door te geven.

Gebiedsaannemer

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels. Zij voeren in opdracht van de provincie alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit aan onder andere de (vaar)wegen, bruggen, tunnels en het groen in deze regio.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.gebiedscontractmiddennoord.nl of de regionale Facebookpagina (@ZuidKennemerlandIJmond).