Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni

(17 juni 2021)

De Nationale Archeologiedagen gaan weer van start!

Op 18, 19 en 20 juni 2021 krijgt jong & oud, kenner en leek de kans om een kijkje te nemen in de schatkamer van onze nationale archeologie. Door heel het land zijn tijdens de archeologiedagen meer dan 150 activiteiten. Een prachtig programma op locatie en online. Op www.archeologiedagen.nl vind je alle activiteiten die door het hele land georganiseerd worden. 

Natuurlijk kun je een bezoek brengen aan Huis van Hilde. Het archeologiemuseum is weer open en bezoekers kunnen heel veel nieuwe aanwinsten bekijken. Meer informatie over reserveren, activiteiten en openingstijden op www.huisvanhilde.nl

In Haarlem kun je een stadswandeling maken langs 10 historische plekken. Langs de route ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Meer informatie? Bekijk dan deze website. De wandeling is gratis te downloaden. 

In Etersheim kun naar het gloednieuwe Archeologisch minimuseum De Waterwolf. Op zaterdag kun je een eigen vondst laten beoordelen door een team van archeologische experts onder het motto 'Iets of Niets?'.

Wil vanuit huis meer te weten komen over archeologie? Dat kan ook. Er zijn diverse online activiteiten: een online lezing over een bijzondere poederdoos die in het Palmhoutwrak is gevonden en je kunt video’s bekijken over de Romeinen in Velsen en aan het Oer-IJ. Niet kijken maar alleen luisteren? Klik dan een van de podcasts aan! 

Het complete overzicht van de activiteiten in Noord-Holland (en links podcasts) vind je op: https://www.archeologiedagen.nl/programma/

De Nationale Archeologiedagen worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Flevoland en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Partners zijn o.a. de AWN; Vereniging van de Archeologie en ArcheoHotspots.