Hinder voor scheepvaartverkeer door defect aan de Leimuiderbrug

(17 juni 2021)

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is in de namiddag van woensdag 16 juni in storing geraakt.

De slagbomen gingen door het defect niet meer omhoog. Naar alle waarschijnlijkheid is het warme weer de oorzaak van het euvel. Op 17 juni is een monteur bij de brug aanwezig om de brug te herstellen en nieuwe storingen te voorkomen. Hierdoor wordt de Leimuiderbrug tijdelijk niet bediend voor scheepvaart en kan de brug incidenteel open gaan voor testen. 

Het autoverkeer kan inmiddels weer over de Leimuiderbrug rijden. Door de werkzaamheden van de monteur is het scheepvaarverkeer ter hoogte van de Leimuiderbrug voor onbepaalde tijd gestremd. Voor hen geldt een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Schepen onder de 2,56 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen. 

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl