Hotel Die Port van Cleve Hofleverancier

(15 juni 2021)

Het 150-jarige Amsterdamse hotel Die Port van Cleve heeft vandaag uit handen van Arthur van Dijk, commissaris van de Koning van de provincie Noord Holland, het predicaat Hofleverancier van de Koning ontvangen.

Extra bijzonder was het feit dat het restaurant weer open kon na een lange tijd van lockdown en het feestjaar weer van start kon gaan.

Op 5 september 1870 openden de gebroeders Hulscher aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam een bierhuis. De gebroeders waren hun tijd ver vooruit. Ze boden het bier aan in een open locatie, ze schaften elektrisch licht aan door het gehele pand en ze lieten vrouwen toe in hun etablissement. In 1874 wordt het bierhuis uitgebreid met een restaurant, waar men typisch Nederlandse gerechten serveert, waaronder de nog steeds beroemde genummerde biefstukken. De teller staat nu rond de 6 miljoen biefstukken. 

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning: "Die Port van Cleve heeft een rijke historie, vooraanstaandheid, reputatie en maatschappelijke betrokkenheid. Ik feliciteer Die Port van Cleve met het predicaat Hofleverancier."

Directeur Maikel Stabij (l) en commissaris van de Koning, Arthur van Dijk (r)
Foto: Yuri Chernega van Porte van Cleve (l) en commissaris van de Koning Arthur van Dijk (r) 

Logo hofleverancier