Nachtelijke afsluiting kruising Burgemeester Kasteleinweg – Legmeerdijk

(14 juni 2021)

De provincie Noord-Holland werkt aan de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg en de Legmeerdijk tussen de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn.

Voor deze werkzaamheden wordt de kruising in de nacht van 17 op 18 juni 2021 afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. 

De provincie legt een fietstunnel aan onder de Legmeerdijk, zodat (brom)fietsers straks zonder verkeerslichten in een keer veilig kunnen doorrijden. De aannemer is half april gestart met het eerste deel van de fietstunnel. Nu de aannemer aan de andere helft van de tunnel gaat werken, wordt de verkeerssituatie omgedraaid. Hiervoor is een nachtafsluiting noodzakelijk. In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juni is het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Legmeerdijk afgesloten voor alle vormen van verkeer. De afsluiting duurt van 20.00 tot 6.00 uur. Na deze nachtelijke afsluiting rijdt het verkeer over het nieuwe dek van de fietstunnel en wordt aan de andere zijde de fietstunnel gebouwd. 

Impressie
Impressie van de toekomstige kruising

Omleiding wegverkeer

Tijdens de nachtelijke afsluiting rijdt doorgaand verkeer bij Uithoorn en Hoofddorp via de N201. Bestemmingsverkeer van en naar Aalsmeer rijdt via de Zwarteweg, Molenvlietweg en de Middenweg richting de N201. Bestemmingsverkeer van en naar Kudelstaart maakt gebruik van de Bachlaan, Kudelstaartseweg en Zwarteweg.
 
Voor fietsers blijft de omleidingsroute via het terrein van Royal Flora Holland gelden.

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.