Provincie schenkt concertvleugel aan Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

(30 juni 2021)

De provincie Noord-Holland is eigenaar van een concertvleugel. De vleugel wordt niet meer gebruikt en daarom is besloten het instrument te schenken aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Het Fonds wil de vleugel graag opnemen in haar collectie zodat talentvolle musici erop kunnen spelen. De vleugel werd in het verleden gebruikt tijdens muzikale evenementen die in het provinciehuis plaatsvonden: lunchconcerten en de voorrondes van het Prinses Christina Concours. Deze muzikale evenementen worden al een aantal jaar niet meer georganiseerd in Paviljoen Welgelegen. 

Het NMF helpt musici voor wie de aankoop van een vaak kostbaar instrument ver buiten bereik is en geeft ze een instrument in bruikleen. Het gaat om jong talent, conservatoriumstudenten, beroepsmusici en topsolisten. Op dit moment spelen rond de 400 musici op een instrument van het NMF. Met ruim 500 instrumenten en 250 strijkstokken is de collectie van het NMF een van de grootste collecties muziekinstrumenten in Europa. Het NMF ontvangt geen subsidie en is CBF gecertificeerd, het keurmerk voor goede doelen in Nederland.