Werkzaamheden kruising Poelweg en Koningin Maximalaan

(17 juni 2021)

De provincie Noord-Holland werkt aan de kruising van de Koningin Maximalaan en de Poelweg in de gemeente Uithoorn.

Voor deze werkzaamheden wordt de Poelweg afgesloten vanaf de Koningin Maximalaan van 23 juni tot en met 23 juli 2021. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. 

De provincie legt een busbaan en bushalte aan parallel aan de Koningin Maximalaan ter hoogte van de Poelweg. Ook komt er een nieuw fietspad en worden de rijbanen opnieuw ingericht. Tijdens deze werkzaamheden is de Poelweg vanaf nummer 2 tot aan de Koningin Maximalaan afgesloten voor het wegverkeer. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Noorddammerweg en Randweg. Deze afsluiting start op woensdag 23 juni 07.00 uur en duurt tot en met vrijdag 23 juli, 17.00 uur. Fietsers en bussen kunnen langs de werkzaamheden rijden en ondervinden geen hinder. Ook het verkeer op de Koningin Maximalaan kan gewoon langs de werkzaamheden blijven rijden.

Het project HOVASZ

De werkzaamheden aan de Poelweg zijn onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina.