Afsluiting Stolperbasculebrug in gemeente Schagen

(18 maart 2021)

De provincie Noord-Holland voert reparaties uit aan de Stolperbasculebrug (N248) in Schagen. Vanwege de werkzaamheden is de brug van donderdag 25 maart 20.00 tot maandag 29 maart 05.00 uur afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute.

Er zijn reparaties nodig aan het brugdek. Enkele planken worden vastgezet of vervangen en krijgen een nieuwe slijtlaag. Om de verkeershinder te beperken wordt zoveel mogelijk in het weekend gewerkt. WaakSaam voert het werk uit.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer loopt via de N9, N99 en de N249. Klik hier voor de omleidingsroute.

(Brom)fietsers en voetgangers

De brug blijft bereikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers. Alleen op donderdag 25 maart vanaf 20.00 uur tot vrijdag 26 maart 07.00 uur geldt een korte wachttijd van 8 - 10 minuten. Op deze tijden wordt op de brug gewerkt, met de brug gedeeltelijk open. De aannemer heeft tijd nodig om het brugdek vrij te maken en te sluiten, waarna voetgangers en (brom)fietsers kunnen passeren. 

Openbaar vervoer

Op enkele lijnen geldt een extra overstap, langere reistijd of gewijzigde vertrek- en aankomsttijd. Het gaat om buslijn 152, scholierenlijn 652 en Overal Flex in het weekend. Klik hier voor meer reisinformatie

Stolperbasculebrug

Vervanging Stolperbasculebrug

De provincie Noord-Holland gaat de Stolperbasculebrug (N248) in Schagen vervangen. In 2023-2024 wordt de nieuwe brug ten noorden van de bestaande brug gebouwd. Onlangs is de nieuwe brug gepresenteerd, waarop nog tot en met 31 maart 2021 kan worden gereageerd. De Stolperbasculebrug blijft in gebruik tot de nieuwe brug klaar is, zodat de regio bereikbaar blijft. WaakSaam onderhoudt de bestaande brug. 

Voor meer informatie: www.noord-holland.nl/stolperbasculebrug

Uitgelicht