Deelnemers nieuwe ronde GO!-NH bekend

(05 maart 2021)

20 ondernemers hoorden vrijdag 5 maart dat zij zijn geselecteerd voor het mkb-programma GO!-NH van de provincie Noord-Holland. Uit 37 ondernemingen werden zij gekozen als meest kansrijke initiatieven in de categorie ‘Sustainable Innovation’.

Na een intensieve week van workshops en pitchtraining lieten de deelnemers zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de pitchronde. Een jury bestaande uit gedeputeerde Zita Pels, Claire Teurling van de Amsterdam Economic Board, Tamara Obradov van Tablomonto Ventures en Wilco Schoonderbeek van Invest NL bepaalde welke bedrijven mee mogen doen aan de programma’s. Er zijn 11 ondernemers geselecteerd voor de GO!-NH Accelerator en 9 ondernemers doen mee aan de eerste editie van GO!-NH Growth.

Gedeputeerde circulaire economie, Zita Pels: “Dit is en blijft toch een van de meest inspirerende dagen in het jaar. Het zijn allemaal stuk voor stuk gemotiveerde, innovatieve en enthousiaste ondernemers die voor verandering willen zorgen met hun idee of innovatie. En dat is precies wat er nodig is om dat ultieme doel om in 2050 volledig circulair en klimaat neutraal te zijn, te behalen. We kregen voor deze editie van GO!-NH meer aanmeldingen dan ooit en het niveau ligt ontzettend hoog. Mooi dat we deze groep kunnen helpen om verder te komen!”

Deelnemers GO!-NH

De geselecteerde ondernemers gaan de komende 3 maanden aan de slag met een intensief programma van workshops en trainingen onder begeleiding van verschillende coaches om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. In de GO!-NH Accelerator gaan de bedrijven hun innovatie klaarmaken voor de markt. GO!-NH Growth is een nieuw programma voor startups en MKB-bedrijven die zich in een verdere fase bevinden. Dit traject richt zicht op klaarmaken voor groei door aan de slag te gaan met herhaalbaarheid en schaalbaarheid van het product of de service, businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie. 

De winnaars GO!-NH Accelerator (in alfabetische volgorde)

 • CrowdBuilding is een platform om de woningmarkt socialer en duurzamer te maken. Toekomstige bewoners worden vanaf het begin betrokken bij het bouwproces.
 • Daffee produceert een koffie-achtige drank door upcycling van dadelpitten.
 • De Groene Lobby pakt zwerfafval aan door middel van preventie aan de hand van een zwerfafval monitor. 
 • Feed the Nomads! brengt duurzame producenten en consumenten binnen de korte voedselketen bij elkaar door middel van Food Tours en route Apps. 
 • Food for Skin ontwikkelt, produceert en verkoopt 100% natuurlijke premium huidverzorging op basis van groenten. 
 • Pontiflex ontwikkelt een duurzame (fiets)brug op basis van een modulair brugontwerp, waarvan het brugdek is gepatenteerd, en dat geheel uit circulaire dan wel duurzame materialen is opgebouwd.
 • RavenFeed biedt met de Raven SmartHatch een mogelijkheid om op industriële schaal bio-stromen op te waarderen naar hoogwaardige eiwitten.
 • SeaweedTech produceert zeewier van hoge kwaliteit onder gecontroleerde omstandigheden op land. 
 • Seeds is het eerste Doughnut Economie bordspel, dat gebruik maakt van spelmechanismen om gedragsverandering en actie in de echte wereld te stimuleren. 
 • TommyTomato levert hapklare vegetarische schoollunches op basisscholen waarmee kinderen alvast 65% van de d.a.h. groente eten.
 • Vini Mini is de gezonde, makkelijke en betrouwbare oplossing ter voorkoming van voedselallergieën door het geven van allergenen aan kinderen.

De winnaars GO!-NH Growth (in alfabetische volgorde)

 • Het consortium Bedaffair - Luthier Hendriks produceert en verkoopt niet alleen circulaire bio-based matrassen en boxsprings. Zij maken impact. 
 • Het consortium De Bevlogen Bouwers, Patina, en KUUK is een samenwerking van groene bouwpartijen die duurzame oplossingen voorop stelt. De bedrijven hebben expertise in het ontwikkelen oplossingen op het gebied van groene gevels, wateropslag, duurzame daken, en herinrichting van veilige en gezonde terreinen en openbare gebieden.  
 • BlueReactor heeft in samenwerking met de TU Eindhoven een unieke technologie ontwikkeld om op verantwoorde wijze ongewenste gassen en geur uit de lucht te zuiveren.
 • CIRCLE-UP, is een alliantie van 8 circulaire bedrijven die afvalstromen van plastic, textiel, papier/hout én combinaties daarvan als grondstof gebruikt voor nieuwe materialen, producten en toepassingen. 
 • EcarACCU richt zich al 4 jaar op het hergebruiken van afgedankte batterijen uit elektrische auto's
 • H20 ontwikkelt een platform van Gaming, Esports en creatieve technologie. De H20 Esports Campus Amsterdam is een ruimte waarin volop kan worden samengewerkt en waar ruimte is voor startende ondernemers om creatieve ideeën te laten samensmelten.
 • Klimaatmissie Nederland zet zich samen met BouwLab in om de waardeketen van duurzaam bouwen te integreren en zo tot een excellent en verregaand verduurzamingsaanbod voor woningeigenaren te komen.
 • Vitasys ontwikkelt een All-in-One Augmented Reality-oplossing. Met deze oplossing kan men een digitale kopie maken van een plaats of object in de echte wereld. Deze virtuele kopie biedt verschillende duurzame mogelijkheden en toepassingen.
 • Woodchem-DeBroers ontwikkelt biologische oplossingen voor de land- en tuinbouw. Dit doen zij door het onderzoeken van bestaande en nieuwe stoffen die zij markt gereed maken voor klanten.

Over GO!-NH

GO!-NH is een serie groeiversnelling programma's van de provincie Noord-Holland dat startups en MKB’ers ondersteunt bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid. GO!-NH is een van de van de mkb innovatie-instrumenten die de provincie aanbiedt om innovatieve MKB’ers te helpen met het versneld ontwikkelen van innovaties. GO!-NH wordt uitgevoerd door Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.