Podcast Jouw Noord-Holland beantwoordt prangende vragen

(25 maart 2021)

Hoe weet een vos waar hij de weg moet oversteken? Waar kunnen we wonen als we allemaal 100 worden? En hoe slim is een slim verkeerslicht eigenlijk?

De provincie Noord-Holland beantwoordt deze en andere prangende vragen in haar allereerste podcast. De eerste 3 afleveringen van de 10-delige serie ‘Jouw Noord-Holland’ zijn vanaf donderdag 25 maart te beluisteren. 

In de reeks zoekt podcastmaker Rolien Magendans het antwoord op de meest uiteenlopende vragen over de provincie. De ene keer trekt ze met een ecoloog de natuur in, de andere keer gaat ze op reportage met verkeersdeskundigen. 

Zo neemt de podcast Jouw Noord-Holland de luisteraar op een toegankelijke manier mee in belangrijke onderwerpen die spelen in de provincie Noord-Holland. Van natuur tot wonen en van mobiliteit tot circulaire economie. In de serie komen telkens een of meer experts aan het woord die samen het antwoord op de vraag geven. 

In gesprek met inwoners

Luisteraars krijgen ook de mogelijkheid om zelf vragen in te sturen. De leukste vragen komen terug in een aflevering. Inwoners kunnen hun vraag stellen op noord-holland.nl/podcast en zich hier gratis abonneren op de podcast. Ook zijn op deze plek de afleveringen te beluisteren.
  
In aflevering 1 wordt de vraag beantwoord ‘Hoe weet een vos waar hij de weg moet oversteken?’ In aflevering 2 komt de vraag aan de orde ‘Hoe slim is een slim verkeerslicht eigenlijk?’ En in aflevering 3 is de vraag ‘Waar gaan we wonen als we allemaal 100 worden?’ Aflevering 4 van Jouw Noord-Holland verschijnt op donderdag 8 april. Vervolgens komt er elke 2 weken op donderdag een nieuwe aflevering online. De podcast is te beluisteren via onze podcastpagina.

De podcast Jouw Noord-Holland kwam tot stand in samenwerking met radiomaker Sander de Heer, die jarenlang bij 3FM en NPO Radio 2 werkte.
Onderzoeksbureau Markteffect becijferde in zijn laatste Podcast Monitor dat inmiddels bijna de helft van de Nederlanders geregeld naar podcasts luistert.