Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021 start met een aantrekkelijk buitenprogramma

(27 mei 2021)

Gedeputeerde Zita Pels heeft de opening verricht voor het Erfgoedfestival Gooi & Vecht.

Deze zomer staat Gooi & Vecht in het teken van de Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders tijdens de 2e editie van het Erfgoedfestival. Maar liefst 20 musea, bibliotheken en erfgoedinstellingen in het Gooi en de Vechtstreek hebben de handen ineengeslagen voor een inspirerend programma. De provincie Noord-Holland is aan het festival verbonden als subsidieverstrekker en sponsor. 

Zita Pels opent Erfgoedfestival
Foto: Maarten van Haaff

Inspirerend en coronaproof buitenprogramma

Tot de musea hun deuren weer mogen openen, bestaat het Erfgoedfestival met name uit een buitenprogramma. Er zijn 14 thematische wandelingen en een fietspuzzeltocht ontwikkeld langs historische plekken in de regio, waar grensverleggers en wereldverbeteraars hebben gewoond en gewerkt. Kijk voor het volledige programma op www.erfgoedfestivalgooivecht.nl.

Door samenwerking sterk

Het Erfgoedfestival is een tweejaarlijks festival in het Gooi en de Vechtstreek met iedere editie een wisselend thema. Het festival wordt georganiseerd door de samenwerkende musea in Gooi & Vecht en per keer doen er extra partners mee, zoals dit jaar de historische kringen, bibliotheken en Villa Papageno. Het festival wordt gesteund door de regio Gooi & Vecht, provincie Noord-Holland, VSBfonds, de Vrienden van het Gooi, de Rabobank Gooi & Vecht, de Lakeland Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds.