Noord-Holland Beweegt: veilig fietsen voor ouderen

(10 mei 2021)

Ouderen fietsen graag en willen dat graag blijven doen maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer.

Om ouderen zo veilig mogelijk te laten blijven fietsen, krijgen zij de komende weken op maandag onder andere fietstips in het sportprogramma Noord-Holland Beweegt van NH Nieuws. In dit tv-programma geven ervaren fietsers advies hoe veilig de weg op te gaan. De presentatie is in handen van Sjoerd Hilarius. 

NH Nieuws zendt Noord-Holland Beweegt uit op maandag om 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van NH Nieuws.

Doortrappen

Het sportprogramma Noord-Holland Beweegt past in het rijksprogramma ‘Doortrappen’ waar de provincie Noord-Holland aan meedoet. De provincie enthousiasmeert gemeenten om ook deel te nemen en ondersteunt hen waar nodig. Noord-Hollandse gemeenten kunnen bij de provincie subsidie aanvragen voor activiteiten gericht op het bevorderen van veilig fietsgedrag van ouderen. De provincie werkt daarin samen met diverse gemeenten en maatschappelijke partners zoals Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Fietsersbond

Fietsen is gezond

Fietsen is een mooie manier om gezond te blijven, ook als je al wat ouder bent. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat tweederde van de 65-plussers te weinig beweegt. Door het tv-programma Noord-Holland Beweegt krijgen ouderen naast fietstips ook fitheidsoefeningen en worden zij gestimuleerd om te blijven fietsen. 

Oudere op fiets