Statenleden Vastenhouw en Voskuil in commissie provinciale democratie

(28 mei 2021)

Statenleden Joyce Vastenhouw (FvD) en Lars Voskuil (PvdA) worden lid van de commissie die een onderzoek naar de democratie in de provincie Noord-Holland begeleidt.

De provincie doet mee aan een pilot van Democratie in Actie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het doel hiervan is om te horen hoe inwoners de samenwerking met de provincie vinden. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Acties

De commissie bespreekt de resultaten. Die commissie bestaat naast Statenleden Vastenhouw en Voskuil uit 2 inwoners, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, gedeputeerde Ilse Zaal en 2 ambtenaren. Samen bepalen zij met welke acties de provincie nu echt aan de slag moet om beter samen te werken met u als inwoner en met elkaar.

Joyce Vastenhouw‘Democratie is stuk’

Joyce Vastenhouw constateert dat de democratie van Nederland stuk is. “Geen referenda, geen gekozen burgemeesters, schandaal na schandaal en onze macht overgedragen aan de Europese Unie. Ik heb niet de illusie dit vanuit de provincie te kunnen repareren. Wel zal ik alles aangrijpen om de problemen bloot te leggen, zodat uiteindelijk vanaf onderop verandering kan ontstaan. Wanneer deze quick scan meer blootlegt ter bewustwording van de Noord-Hollanders is er een volgende stap gezet richting daadwerkelijke verandering.”

Lars Voskuil‘Bestuur is er voor de inwoners’

Lars Voskuil stelt dat democratie nooit vanzelfsprekend mag zijn. “Daar moet je aan blijven werken. Het bestuur is er voor de inwoners en hoort daarin mee te gaan. Daarom vind ik het belangrijk om bij te kunnen dragen aan versterking, vernieuwing en verbetering.“

Meedoen?

Wilt u meedoen aan het onderzoek? Vanaf 21 juni staat de vragenlijst online op www.noord-holland.nl/doemee.