3 decennia Natuurnetwerk Nederland

(06 oktober 2021)

Het Natuurnetwerk Nederland bestaat ruim 30 jaar. Welke mijlpalen zijn bereikt en welke opgave ligt er nog?

Daarover vanavond in Pakhuis de Zwijger de aflevering ‘De terugkeer van onze natuur’. Diverse sprekers waaronder Nico Jonker, ecoloog bij de provincie Noord-Holland, blikken terug op de afgelopen 3 decennia. 

Van de zee tot de meren, van duin en veenweide tot heide en bossen: Noord-Holland kent veel bijzondere landschappen, planten en dieren. Het is belangrijk om deze natuur te koesteren. Het Natuurnetwerk Nederland helpt daarbij. Al 31 jaar legt zij verbindingen tussen natuurgebieden via natuurbruggen, natuurstroken, faunapassages, bermen en watergangen. Planten en dieren, zoals bijvoorbeeld de otter en de das, krijgen daarmee meer kans zich te verspreiden en voort te planten. 

3 decennia Natuurnetwerk Nederland

Het Natuurnetwerk beslaat in totaal 56.600 hectare. Dat is zo’n 15% van het oppervlak van de provincie. Daarvan is inmiddels ruim 90% ingericht. Noord-Holland en vele partners werken de komende jaren aan de afronding van de resterende 4.700 hectare.

De aflevering ‘De terugkeer van onze natuur’

Woensdag 6 oktober om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Met gasten Rudy Rabbinge, hoogleraar en gerenommeerd landbouwwetenschapper, Nico Jonker, ecoloog en medewerker provincie Noord-Holland, Harry Boeschoten, programmadirecteur De Groene Metropool bij Staatsbosbeheer, Samuelle van Deutekom, boswachter publiek in de Schoorlse Duinen. 

Meer informatie en aanmelden voor een fysieke of digitale plek via de website van Pakhuis de Zwijger.