Doetips voor de herfstvakantie

(19 oktober 2021)

De herfstvakantie is begonnen! Met regen en zonneschijn zijn er tal van activiteiten die in de provincie worden georganiseerd óf altijd leuk zijn om te doen.

We hebben daarom een lijstje gemaakt met doetips voor deze herfstvakantie voor jong en oud: 

Leve de Herfst-fotowedstrijd van Ode aan het Landschap NH

Ode aan het Landschap NH organiseert een fotowedstrijd gedurende de hele maand oktober. Pak je mobiel en trek het landschap van Noord-Holland in! Laat je inspireren door het herfstig kleurenpalet wat zich voltrekt in de natuur. 
Maak een foto met je smartphone met als thema herfst in het landschap van Noord-Holland en plaats deze op Instagram of Facebook met de tags #odeaanhetlandschapnh en #fotowedstrijd. Per deelnemer kunnen er drie foto’s worden ingezonden 
Je kunt het prachtige natuurfotoboek ‘Mother’ van Marsel van Oosten winnen. De top 3 winnaars wordt gepubliceerd op de social mediakanalen van Ode aan het Landschap NH. Winnaars worden in week 1 van november bekend gemaakt. 

Doetips voor de herfstvakantie Fotowedstrijd

Als je dan toch aan het fotograferen bent. Met de hashtag #oogvoornoordholland doe je ook meteen mee aan de fotowedstrijd van Provincie Noord-Holland! Bekijk de Instagram-pagina voor meer informatie. 

Trek er op uit en deel je wandeltips met Wandelnetwerk Noord-Holland

In november bestaat het Wandelnetwerk Noord-Holland tien jaar. Voor een jubileumspecial is het wandelnetwerk op zoek naar echte fans! Ga lekker op pad en deel je favoriete routes, je beste wandeltips en de reden waarom je graag gebruik maakt van het netwerk. Mail je naam, korte introductie en favoriete routes, tips en je reden naar routebureau@recreatienoordholland.nl. Verstuur je inzending uiterlijk 20 oktober.

Doetips voor de herfstvakantie Wandelen

Week van de Industriecultuur

De Week van de Industriecultuur heeft ook dit jaar weer een prachtig programma voor jong en oud samengesteld. Zo zijn er voorstelling te bezoeken of kun je deelnemen aan verschillende workshops en bedrijfsbezoeken. Speciaal voor kinderen is er een kinderlab, theatervoostelling en LEGO-challenge. Maar dat is niet alles! Kijk snel of er iets voor je bij zit en of er nog plaatsen vrij zijn.

Stelling van Amsterdam/Muiderslot

Iets leuks doen in de herfstvakantie? Kijk dan ook eens op de website van de Stelling van Amsterdam. Daar vind je bijvoorbeeld een overzicht van de activiteiten bij het Muiderslot! Ga schilderen met bladeren, op tuinsafari in de kasteeltuin of maak een tie-dye meesterwerk van jouw T-shirt!

Doetips voor de herfstvakantie Kasteel Muiderslot

Poederdoos uit het Palmhoutwrak

Ben jij deze herfstvakantie op Texel? In Museum Kaap Skil kun je een unieke vondst zien uit het Palmhoutwrak. Tussen alle puissant rijke, opgedoken objecten troffen de onderzoekers een heel bijzondere poederdoos aan. Gemaakt van verguld messing, met gedetailleerde afbeeldingen die verwijzen naar mythologische verhalen. Vanaf juli 2022 zullen nog veel items uit het Palmhoutwrak permanent worden tentoongesteld, waaronder een bijzondere 17e-eeuwse jurk. 

Tentoonstelling Welgelegen

Ga je een dagje winkelen in Haarlem? Wandel dan een klein stukje door naar Paviljoen Welgelegen. In het provinciehuis is nu de expositie On-bepaald bekijken. ‘On-bepaald’ is in het kader van de Kunstlijn 2021 samengesteld door gast-curator Marianne Lammersen. De tentoonstelling toont beelden, installaties, tekeningen, schilderijen en tekst van Demi Balthus, Ronald Boom, Helen Frik, Giovanni Giaretta, Cathelijn van Goor, Simone de Groot, Esther Jiskoot en Marianne Lammersen.
De werken zijn van kunstenaars die in hun werk tegen de herkenbare realiteit aanleunen, hier vormen en concepten aan ontlenen, maar vervolgens wegbreken van de verwachting. De moeite waard én gratis toegankelijk! 

Hilde trakteert

Van donderdag 21 t/m zondag 24 oktober kun je nog heel veel leuke, interessante en leerzame 17e-eeuwse activiteiten doen in Huis van Hilde. Zo kun je touwslaan met een echte touwslager, tinnen of stoffen knoopjes maken, luisteren naar de prachtige verhalen van Bastiaan de verhalenverteller en dansen op 17e-eeuwse muziek. Het hele dagprogramma vind je natuurlijk op de website. Reserveer een ticket!

Doetips voor de herfstvakantie Huis van Hilde 

Beleefweek van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Ben jij een buitenmens? In Nationaal Park Zuid-Kennemerland vindt van 16 t/m 24 oktober de beleefweek plaats. Zo kun je mee met een boswachter op zoek naar dierensporen, meedoen met de blotevoetenwandeling of vollemaanwandeling of uilenballen uitpluizen. Bekijk het programma voor alle activiteiten.

Fluisterende molens

Nog even uitwaaien? Ontdek het heden, verleden en toekomst van het Noord-Hollandse landschap en luister naar de verhalen van de fluisterende molens. Keuze genoeg! Er zijn 22 molens, verdeeld over 7 routes. Beluister losse afleveringen, of nog beter: volg zelf één van de routes met de IZI-travel app. Een uitje voor het hele gezin.