Nieuwe expositie in het provinciehuis: On-bepaald

(01 oktober 2021)

De nieuwe Dreefexpositie ‘On-bepaald’ is van 8 oktober t/m 17 december 2021 te zien in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. De toegang is gratis.

‘On-bepaald’ is samengesteld in het kader van de Kunstlijn 2021 door gast-curator Marianne Lammersen. De tentoonstelling toont beelden, installaties, tekeningen, schilderijen en tekst van Demi Balthus, Ronald Boom, Helen Frik, Giovanni Giaretta, Cathelijn van Goor, Simone de Groot, Esther Jiskoot en Marianne Lammersen.

De werken zijn van kunstenaars die in hun werk tegen de herkenbare realiteit aanleunen, hier vormen en concepten aan ontlenen, maar vervolgens wegbreken van de verwachting. 

Expositie Dreef (Ronald Boom - Crowdsourced 1, Cactus, Panter)

De expositie is vanaf 8 oktober t/m 17 december 2021 te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem. Tijdens het Kunstlijnweekend, 6 en 7 november, is de tentoonstelling geopend op zaterdag en zondag, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 6 november 2021 moet u bij de ingang een coronatoegangsbewijs en uw identiteitsbewijs laten zien. 

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van het gebouw.