Reageer op conceptvoorontwerp brug- en busverbinding HOV Noordwijk-Schiphol

(14 oktober 2021)

Inwoners uit Lisserbroek en omstreken kunnen tot en met 30 oktober reageren op het conceptvoorontwerp van de nieuwe brug over de Ringvaart bij Lisserbroek en de busverbinding die aangelegd wordt vanaf de brug naar P+R Getsewoud-Zuid.

Op de interactieve kaart kunnen reacties worden geplaatst. Op de interactieve kaart staat een toelichting. De reacties van anderen zijn zichtbaar. Het is mogelijk om zowel anoniem als op naam een reactie te geven. We kijken daarbij op welke manier de wensen en opmerkingen uit de omgeving een plek kunnen krijgen in het ontwerp.

Tussen maart en oktober 2021 heeft de provincie nader onderzoek gedaan naar verschillende uitdagingen in het ontwerp, zoals de doorvaarthoogte van de brug, de snelheid bij het kruispunt van de brug, kruispunten in de gebiedsontwikkeling Lisserbroek-Noord. Deze onderdelen heeft de provincie ook besproken met haar partners en belanghebbenden.

Voor meer achtergrond is een presentatie (pdf, 10 MB) beschikbaar. Deze is op 13 oktober tijdens een digitale bijeenkomst voor direct omwonenden toegelicht door de provincie en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Op de website van HOV Noordwijk-Schiphol zijn ook de presentaties uit januari en maart 2021 te vinden en een Notitie met vragen en antwoorden (pdf, 556 kB) waarin de meest gestelde reacties en vragen beantwoord zijn.

Samenwerkende partijen

De provincie werkt samen met haar partners aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busverbinding. Dit project zorgt ervoor dat reizigers vanuit de verschillende openbaar vervoer-knooppunten snel en comfortabel kunnen reizen naar hun bestemming. De samenwerkende partijen zijn de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Lisse, Teylingen en Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.